CIC Suriname gaat uitbreiden

GFC NIEUWSREDACTIE- De Consolidated Industries Corporation (CIC) in Suriname maakt zich nu al klaar voor de komende groeigolf waardoor het land zal gaan.

In dit kader heeft het bedrijf gekozen voor een uitbreidingsinvestering op de hoek van de Industrieweg-south en Martin Luther Kingweg.

Het hoofddoel van CIC-Business is ruimte creëren op de huidige locatie om in de nabije toekomst deze uitsluitend te gebruiken voor productie activiteiten.

Uitbreiding van haar operatie is nodig en daar heeft het bedrijf meer ruimte voor nodig. De kantoren en gereed product magazijnen zullen verhuisd worden naar de nieuwe locatie. “De locatie is al jaren in bezit van CIC.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Bilspleet na grote boodschap wassen met zeep maar de rest van het lichaam alleen met water

Het terrein staat al een poos leeg en we zijn er nu ready voor om goed gebruik van te maken. Het is op steenworp afstand van onze huidige operatie dus ideaal voor uitbreiding”, vertelt Kathleen Healy, Managing Director van CIC.

Het realiseren van CIC’s volgende growth-wave is opgesplitst in 3 fases waarvan het opzetten van CIC-Business de eerste fase is.

In 2022 start de organisatie met fase 2: her-indeling van de huidige productie ruimte en de nodige vervangingsinvesteringen plegen voor een modernere, efficiëntere en effectievere productie. Fase 3 blijft voor nu nog even een verrassing.

Het nieuw gebouw, dat ontworpen is door ABT NV en waarvan de constructie in handen ligt van APEX NV, zal een minimale milieu footprint hebben.

“We maken gebruik van de elementen waarmee wij in Suriname gezegend zijn zoals veel zonlicht, regen en wind. We zijn als team bijzonder trots dat we, ondanks de moeizame tijden, onze doelen kunnen realiseren zodat CIC, als stonfutu van de productie sector in Suriname, nog vele jaren haar bijdrage zal blijven leveren aan de Surinaamse economie. Dit had niet gekund zonder de inzet van de hele CIC-famirie, stakeholders en klanten”, aldus de Managing Director.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten