fbpx

Bilspleet na grote boodschap wassen met zeep maar de rest van het lichaam alleen met water

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De bilspleet met zeep wassen is voor personen die hygiënisch door het leven gaan een dagelijkse bezigheid. Maar veel dermatologen adviseren steeds vaker om zeep alleen maar in dat lichaamsgebied en de handen te gebruiken. De rest van het lichaam kan alleen met water worden gewassen.

Crena ani, de officiële benaming van de verticale gleuf tussen beide billen, kan soms onderhevig zijn aan klachten zoals jeuk, eczeem, smetplekken, psoriasis en andere ziekten. Het is daarom altijd raadzaam om bij gebruik van zeep tussen de billen te kiezen voor de meest milde en natuurlijke soort om de schade die zeep kan aanrichten te beperken.

Het gebruik van conventionele zepen op andere lichaamsdelen is echter geen goede activiteit en vaak nergens voor nodig. Alleen water volstaat! Niets anders!

Een blik in de medische literatuur laat zien dat conventionele zepen die worden gemaakt door vet of olie te mengen met een alkali zoals loog, de huid kunnen verwoesten door de zuurgraad te veranderen.

BEKIJK OOK
Braadpan met een waarde van US$ 1300 voor US$ 16.000 aangeschaft door SLM

Een huidexpert uit Paramaribo zegt aan de GFC Nieuws Gezondheidsredactie dat het gebruik van de gebruikelijke zeepsoorten, de gezonde bacteriën op onze huid, ons grootste orgaan, vernietigen. Belangrijke, beschermende en vitale natuurlijke oliën die door onze huid worden aangemaakt worden steeds onnodig verwijderd.

“Het advies is om alleen de bilnaad te wassen na een grote boodschap. Ook de handen wassen indien nodig is te adviseren. Maar de rest van het lichaam kan gewoon met alleen water worden gewassen. Een uitzondering is uiteraard wanneer een persoon erg vies is door bijvoorbeeld werkzaamheden met bepaalde stoffen”.

“Maar de regel moet zijn: zeep gebruiken voor de rest van het lichaam indien dat echt zeer noodzakelijk is en beslist niet bij elke douchebeurt. En dan het liefst met een speciale zeep die de zuurgraad niet beschadigd. Maar het beste is gewoon water”, aldus de expert.

Foto: Jakayla Toney