fbpx

Staatsolie richt zich op ondiepe blokken offshore

GFC NIEUWSREDACTIE- Staatsolie heeft zijn ogen gericht op het operatorschap in de ondiepwaterblokken van Suriname.

Dit wordt afgeleid uit haar rapport Strategische Doelen 2022 tot 2026.

In het bijgewerkte eindejaarsrapport van 2021 zei Glenn Corrie, Vice President Offshore van Staatsolie, dat de staatsentiteit cruciale stappen heeft gezet in de richting van haar streven om de status van operator te bereiken.

Volgens Corrie is de belangrijkste strategie van Staatsolie om zijn waarde aan internationale oliemaatschappijen (IOC’s) te bewijzen, om meester te worden van hun oliebassin.

Hij merkte op dat Staatsolie in 2021 zijn offshore-directoraat heeft gereorganiseerd door geowetenschappers en petroleumingenieurs te integreren in een enkele pool om hoogwaardige offshore-gegevens, ondergrondse bronnen en alle benodigde informatie te verzamelen, analyseren en interpreteren om exploratie- en beoordelingsmogelijkheden te beoordelen en kennis te maximaliseren van het Suriname-Guyana-bekken.

“Ook verdiepen we de geotechnische, softwarematige en andere vaardigheden en talenten van onze mensen met onder meer on-the-job training, hands-on sessies met specialisten, trainingen en detacheringen en deelname aan bijzondere projecten bij IOC’s. Ons intensieve programma voor competentie- en capaciteitenontwikkeling is ontworpen om eventuele lacunes in de competentie op te sporen en aan te pakken”, aldus de vicepresident. En het is die verdieping van expertise die Staatsolie toeschrijft aan het succes van haar biedronde in ondiep water van vorig jaar.

BEKIJK OOK
MZ en PAHO slaan handen in elkaar voor malariapreventie Triogebieden

Volgens het rapport heeft Staatsolie een offshore Production Sharing Contract (PSC) getekend met Chevron voor blok 5 – gelegen in ondiep water. In december bracht een farm-out-overeenkomst Shell als partner binnen. Die overeenkomst is de eerste ooit voor Staatsolie waar het als offshore partner met een belang van 40% deelneemt.

Staatsolie wordt via haar dochteronderneming Paradise Oil Company een niet-operationele partner.