fbpx

SPWE traint micro-ondernemers in mentale weerbaarheid om door te zetten

GFC NIEUWSREDACTIE- ‘Mentale weerbaarheid in ondernemerschap’ is afgezien van de naam van de training, ook een belangrijke eigenschap die kleine ondernemers moeten hebben om succesvol te zijn.

Tegen deze achtergrond heeft de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) in de week van 26 augustus tot 2 september een kleine groep zelfstandigen middels een training inzichten verschaft hoe te volharden als zelfstandige om op lange termijn doelstellingen te behalen.

Deze training had als doel bewustwording te creëren bij jonge micro-ondernemers hoe om te gaan met mentale problemen en vooral hoe ondergang van hun onderneming te voorkomen. Hiermee wenst het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), mentale weerbaarheid onder zelfstandigen te vergroten, zodat zij ook onder werkdruk en onder de huidige economische situatie, effectief kunnen presteren.

Tijdens de training is aandacht besteed aan onder meer het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan waarbij de focus is gelegd op eigen ambities en stressbestendigheid om goed te blijven functioneren bij hoge werkdruk of onverwachte tegenslagen.

Op deze training hebben succesvolle ondernemers die uitgenodigd waren door de SPWE, de participanten een hart onder de riem gestoken door hun ervaring met betrekking tot volhouden, niet opgeven en doorzetten, met hen te delen. Zowel Simone Haridat, projectcoördinator bij SPWE als Elaine Burleson, consultant, kijken tevreden terug naar dit project dat ze beschouwen als een groot succes.

BEKIJK OOK
Vermist tienermeisje (16) beweert ontvoerd te zijn

De micro-ondernemers die hebben meegedaan aan deze training, hebben eerder reeds ondernemerschapstrainingen met succes afgerond bij SPWE en hebben in de maand februari apparatuur ontvangen waarmee zij thans produceren of diensten verlenen.

Zowel de gevolgde trainingen als de ontvangen apparatuur is een kosteloos gebaar geweest van het ministerie van AWJ met zijn werkarmen naar verschillende jongeren toe.

Met dit project heeft het ministerie jongeren overal in het land gestimuleerd om een micro-onderneming op te zetten en dus zelfvoorzienend te zijn of om hun weg te vinden naar de arbeidsmarkt. Dit geschiedde in het kader van het Basic Need Trust Fund (BNTF)-9 project ‘Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen’.

Het project werd gefinancierd door de Caribbean Development Bank.