fbpx

Somohardjo onder de indruk van maatschappelijke betekenis en rol EBGS-kerk

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft woensdag de synodalen van de 19de Synode der EBGS in de Wanica Kerk toegesproken.

De minister vond het een voorrecht om deze toespraak te doen aangezien hij ook de verantwoordelijkheid draagt over het Beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden.

De Synode is een grote kerkvergadering, hoogste beleidsorgaan, waar afgevaardigden van alle instituten van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS), het beleid van de afgelopen drie jaren evalueren, maar ook doelgerichte beleidsvoornemens voor de komende drie jaren zullen formuleren.

Somohardjo was onder de indruk van de maatschappelijke betekenis en rol van de EBGS-kerk sedert 1778, bekeken vanuit de multi-etnische en multireligieuze samenleving van Suriname.

“De EBGS heeft middels haar scholen, internaten, kindertehuizen (ontwikkelingsinstituten), hospitalen en bejaardentehuizen (diaconale instellingen) en sportcentra, zich consistent ingezet voor gemeenschapsontwikkeling welke een duurzame basis zijn voor welvaart en welzijn van ons geliefd Suriname.”

BEKIJK OOK
Ramdin bepleit versterking bilaterale relatie met Venezuela

Eén van de belangrijke actuele items die volgens Praeses Ds Desiré Peerwijk, behandeld zal worden tijdens de Synode is de implementatie van de 24% aandelen bij Kersten die overgedragen moet worden aan de EBGS.

Kersten is ontstaan vanuit het zendingswerk van de EBGS. Hij spraak de hoop uit dat deze slepende kwestie die al bijkans 7 jaren duurt zo spoedig mogelijk juridisch wordt afgewikkeld.

De Synode duurt tot en met 26 augustus. Er zullen tijdens de synode een nieuw Provinciaal Bestuur (PB) en een nieuwe Praeses als mede twee nieuwe Vice Praesessen worden gekozen.

Op deze Synode zal er echter geen verkiezing plaatsvinden voor een nieuwe Bisschop aangezien de EBGS reeds over drie Bisschoppen beschikt.