SO Welgedacht C ondergaat integrale facelift

GFC NIEUWSREDACTIE- De SO/VSO-school Welgedacht C in Suriname heeft een integrale facelift ondergaan.

De school heeft een complete renovatie en verfbeurt gehad, terwijl ook de sanitaire en elektriciteitsvoorzieningen zijn aangepakt.

De eerste oplevering van de renovatiewerkzaamheden van het geheel heeft vandaag plaatsgevonden. Presidentsvrouw Mellisa Santokhi-Seenacherry was ook aanwezig bij dit heuglijk feit.

Schoolhoofd Micky Marcus toonde zich zeer ingenomen met de resultaten van het renovatiewerkzaamheden. Het renovatieproject is een initiatief geweest van RR-lid Bhraspat Moenilal die de situatie van de school samen met districtscommissaris Bholanath Narain van Wanica Noord-West, onder de aandacht bracht van het Kabinet van de President.

OOK INTERESSANT
Klanten DSB gefrustreerd over recente wijzigingen internetbankieren

Het doel van dit project was om de school milieuvriendelijk en aangenaam te maken voor het volgen van onderwijs. Bij de uitvoering heeft ook het Instituut van de First Lady een belangrijke rol vervuld. “First lady, we zijn heel erg dankbaar dat u aan de leerlingen van het speciaal onderwijs hebt gedacht”, aldus schoolhoofd Marcus.

De SO/VSO-school Welgedacht C biedt speciaal onderwijs op zowel basis als voorgezet niveau. De laatstgenoemde groep krijgt praktijkonderwijs in tuinbouw, timmerwerk, houtbewerking, bouw en keukenwerk.

OOK INTERESSANT
Start bouw nieuwe vergaderzaal Surinaams Parlement

Tijdens haar toespraak heeft de first lady het belang van burgerparticipatie bij het initiëren van soortgelijke projecten benadrukt. Ze was verder onder de indruk van de handigheid van de leerlingen en wenst de school daarom verdere ondersteuning te bieden met benodigdheden voor de praktijkvakken.

De presidentsvrouw heeft de school bij deze gelegenheid ook een pakket geboden met producten om de leerlingen te voorzien van de dagelijkse ontbijt-pap.