SLM partnert met inheemse ondernemers uit Alalapadu

Overeenkomst stichting Tuhka met SLM

GFC NIEUWSREDACTIE- De ‘Pride of Suriname’ (onze A340 Airbus) die deze week is ingezegend, heeft een dubbele betekenis voor Suriname: Naast een stukje eigen beheer, zijn we ook trots op de ondersteuning aan ondernemerschap van de inheemsen uit Alalapadu, een Trio dorp in het diepe zuiden van Suriname.

De ondertekening vond plaats tussen de kapitein van Alalapadu, Janinipuung Morishi en de waarnemend directeur van SLM, Steven Gonesh.

De Tuhka noten, meer bekend als de Brazil Nuts of Paranoten zullen voor de passagiers op de route Paramaribo-Amsterdam beschikbaar zijn.

De fabriek en de stichting Stg Tuhka) zijn na een lange voorbereiding in 2017 opgezet in samenwerking met Conservation International Suriname. Het opzetten van de Tuhka fabriek was een duurzaam alternatief voor het genereren van inkomsten voor het dorp.

In Alalapadu zijn zeker 80% van de 120 mensen betrokken bij de productie. Stg Tuhka heeft naast Tuhka olie ook de ‘Roasted Spiced en Roasted Unsalted Nuts’ (geroosterde noten).

OOK INTERESSANT
Politie informeert over gewelddadige confrontatie voor politiebureau Rijsdijk

Naast de verkoop op de lokale markt en een aantal buitenlandse afnemers, is deze samenwerking met SLM voor beide partijen een benoemenswaardig hoogtepunt.

Het geeft aan dat wij Surinamers onze eigen producten nóg meer kunnen stimuleren, en duurzaam ondernemerschap tot in verre gebieden mogelijk is, waarbij bescherming en behoud van het bos, ons Amazone regenwoud, een belangrijk uitgangspunt is.

Deze gezonde snacks voor de SLM-passagiers zitten boordevol energie, gezonde vetten, voldoende hoeveelheden vitamines, antioxidanten en mineralen.

Stg. Tuhka zal speciaal voor SLM een nieuwe smaak produceren de ‘Roasted Salted Nuts’ die in een speciale SLM-verpakking zullen worden aangeboden in de ‘businessclass’. De overeenkomst is voor 1 jaar.