fbpx

Situatie te Paranam onder controle

GFC NIEUWSREDACTIE- Nadat vanmorgen verhitte familieleden en bewoners van de overleden Rodney Kwasiba de kruising op de Martin Luther Kingweg te Paranam en de Meursweg barricadeerden, bracht een bezoek van vicepresident Ronnie Brunswijk rust in de tent.

Kwasiba werd vorige jaar augustus per ongeluk neergeschoten tijdens een politieactie en kon vanaf dat moment niet meer normaal functioneren.

Brunswijk gaf de man en zijn familie maandelijks een financiële bijdrage. De minister van Justitie Kenneth Amoksi bood na het incident zijn verontschuldiging aan en bracht ook een bezoek aan de familie.

Echter ging het al enige tijd bergafwaarts met zijn gezondheid en werd hij deze week in het ziekenhuis opgenomen waar hij afgelopen nacht overleed.

Familieleden en boze bewoners hebben vanmorgen onder andere autobanden op de weg geplaatst en in brand gestoken.

BEKIJK OOK
Delegatie Tweede Kamer brengt na 13 jaar bijzonder bezoek aan Suriname

De politie loste op een gegeven moment waarschuwingsschoten in de lucht om de verhitte menigte op andere gedachten te brengen. Twee personen zijn aangehouden en afgevoerd door de politie.

Brunswijk schreef het volgende op social media: “Ik condoleer de nabestaanden van Rodney Kwasiba🕊️ met dit verlies. Op donderdag 4 augustus heb ik de directe nabestaanden te Paranam persoonlijk gesproken. De situatie is intussen onder controle. Later in de middag zal ik samen met de familie de verdere stappen bespreken. Waka bun brada Rodney”.

Foto: Enkele maanden terug bracht Kwasiba nog een bezoek aan de vicepresident. Toen werd overeengekomen dat hij maandelijks een financiële bijdrage zou ontvangen van de vp.