fbpx

Shafier B. niet de veroorzaker van dodelijke aanrijding met worstman

GFC NIEUWSREDACTIE- Shafier B., de jongeman die vanmorgen door de Surinaamse politie werd afgevoerd, is niet de veroorzaker van de dodelijke aanrijding met de worstverkoper Raymond Ford, bekend als PP Bakfietsworstwaren (35).

Twee auto’s, een Toyota Vitz en een Mercedes Benz, waren betrokken bij de aanrijding aan de Kwattaweg. Een autobestuurder was bezig met inhalen, waarbij een aanrijding ontstond. De fietser werd geschept.

Omstanders waren enorm verhit en wezen Shafier B. aan als de veroorzaker van de aanrijding. De jongeman werd gefilmd en werden foto’s gedeeld op social media. Om erger te voorkomen, werd hij afgevoerd door de politie.

B. schreef het volgende op Facebook: “Vandaag in de vroege ochtend vond er helaas een heftige aanrijding plaats aan de Henck Arronstraat (Gravenstraat) tussen een Benz en een Vitz. Er gingen al heel snel beelden (foto’s en video’s) rond dat ik de veroorzaker was van dit ongeval, vanwege verwarring en valse beschuldiging.

“Kort nadat de aanrijding plaatsvond, werd ik gebeld en ben ik naar de plek toegereden om de situatie te bekijken. De politie was al snel ingeschakeld en door middel van verwarring werd ik als verdachte aangewezen. Dit is dus onjuist.

“Vervolgens ben ik afgevoerd naar het bureau aan de Havenlaan voor ondervraging. Uit dit onderzoek bleek dat ik niet de bestuurder was van de Mercedes Benz en dus onschuldig ben verklaard.

OOK INTERESSANT
Twee tieners (17) aangehouden voor bromfietsdiefstal

“Het spijt me ten zeerste voor het verlies van een hardwerkende, jonge en geliefde Surinamer. Rust zacht.
Sterkte en kracht aan de nabestaanden.”

Het verhaal van B. werd bevestigd door Revelino Eijk van de politie: “Zucht FACEBOOK. Jullie weten het altijd beter. RIP mie tjieng matie Boyler. Emoties zijn intens.. begrijpelijk. Maar houden jullie op valse info te verspreiden. Die jongen op die foto en dat filmpje was niet de bestuurder. Jullie criminaliseren die jongen gewoon. Omdat enkele mensen daar uit emoties schreeuwden dat hij de bestuurder was dan nemen jullie het gewoon over en verspreiden zijn foto ook. Het politieonderzoek is gaande. Er zijn camera beelden. Kleinzoon van een Patrong of niet.. de beelden liegen niet. De bestuurder was iemand anders en die is reeds aangehouden. Stoppen jullie met het verspreiden van valse info. Rip Boyler”.

De 19-jarige veroorzaker van het dodelijk ongeval, Ruiz G., is samen met S.B. en de bestuurder van de andere auto E.E. in de prowagen meegenomen.

G. is door de politie hangende het onderzoek ingesloten.