fbpx

Schuldherschikking met India succesvol

GFC NIEUWSREDACTIE- Suriname is ingenomen met de schuldherschikking door India.

Het gaat om een bedrag van USD 38 miljoen aan schulden die voortvloeien uit creditlines.

Minister Albert Ramdin van BIBIS, die momenteel met president Chan Santokhi in India is, zegt dat Suriname goedkeuring heeft verkregen van India voor een op technisch niveau onderhandelde herschikking van de bilaterale schuld.

Nu kan de ondertekening van de overeenkomst tussen de Exim Bank en het ministerie van Financiën en Planning plaatsvinden.

“Als de schuldherschikking met India gerealiseerd wordt, dan kunnen reeds geïdentificeerde projecten in Suriname uitgevoerd worden. Het gaat in deze om projecten ter waarde van 50 miljoen Amerikaanse dollars. Daarnaast kunnen er ook nieuwe projecten opgestart worden.” Dat zei president Chandrikapersad Santokhi op 5 januari, kort voor zijn vertrek naar India.

BEKIJK OOK
EZ verleent geen ontheffing meer voor auto’s onder bouwjaar 2014

“De herschikking is van cruciaal belang om extra financiële injecties los te krijgen om te investeren in projecten ten gunste van de ontwikkeling van Suriname,” benadrukte Santokhi.

Hij voegt eraan toe dat de financiële injecties ingezet zullen worden om onder andere de productie en agrarische sector te stimuleren.