Sarah (35) uit Nederland komt opzettelijk kilo’s aan om mannenaandacht te vermijden

vrouw eten hamburger junkfood

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een Surinaams-Nederlandse vrouw uit het Zuid-Hollandse Zoetermeer heeft onthuld dat ze met haar ongebruikelijke manier mannenaandacht vermijdt: opzettelijk aankomen in gewicht.

Sarah* is 35 jaar oud. Haar huidig gedrag vindt zijn oorsprong in haar jeugd, die werd gekenmerkt door een traumatische ervaring.

De dertiger deelde haar buitengewoon verhaal met het lifestyleplatform van GFC.

“Als jong meisje werd ik regelmatig lastiggevallen, wat resulteerde in diepe angst en wantrouwen tegenover mannen.”

“Sinds mijn tienerjaren begon ik bewust kilo’s aan te komen”, onthulde ze. Volgens de vrouw was dit haar manier om zichzelf minder appetijtelijk te maken voor heren, een verdedigingsmechanisme.

Sarah’s* onconventionele aanpak biedt haar een vorm van rust. Ze benadrukt echter dat ze dit niet als een oplossing voor iedereen ziet. “Dit is mijn manier, en voor mij werkt het.”

Een psychologe uit Den Haag zegt desgevraagd aan GFC dat het belangrijk is te erkennen dat iedereen zijn of haar trauma op een unieke manier verwerkt.

OOK INTERESSANT
Ricardo(36) woont al 15 jaar in Nederland maar heeft geen één Hollandse vriend

“Echter, het opzettelijk aankomen in gewicht is een mogelijk schadelijke coping-strategie. Het kan worden beschouwd als een vorm van zelfbeschadiging,” verklaarde de specialist.

De psychologe vult aan dat haar vermijdingsgedrag kan worden geassocieerd met posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Therapieën zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), oogbewegingsdesensibilisatie en herverwerking (EMDR), of traumagerichte cognitieve gedragstherapie kunnen in dit geval nuttig zijn.

*Echte naam bekend bij de redactie. *Foto ter illustratie.