fbpx

Santokhi ziet eindelijk in dat hij niet in peperduur driedelig pak het volk moet toespreken

INGEZONDEN- Het is vermoedelijk eindelijk goed doorgedrongen tot president van Suriname Chan Santokhi dat hij voortaan veel meer eenvoud moet uitstralen indien hij weer verbinding wil maken met de gemiddelde burger in ons land.

Recent nog voorafgaande aan de rellen op 17 februari 2023 zat ik met grote verbazing te kijken naar een charmeoffensief televisietoespraak van het staatshoofd.

Dat geen enkele adviseur van Santokhi hem erop heeft gewezen dat hij het volk onder de huidige omstandigheden niet in een peperduur driedelig pak moet toespreken is onbegrijpelijk.

Er is al sprake van een enorme verwijdering tussen hem en de gewone man en vrouw die zich ernstig achtergesteld voelen.

Het advies dat aan onze hoogste man in het land moet worden gegeven is om desnoods in een korte mouw hemd dergelijke toespraken te houden. Bij voorkeur ook in een omgeving die geen weelde uitstraalt. Dat heeft in dit stadium van grote ontevredenheid bij veel Surinamers een veel beter psychologisch effect.

OOK INTERESSANT
Bestuursdienst en politie: Waarom verwijderen jullie eerlijke hosselaars langs de straten?

Ook het rondrijden van de president met 12 dure auto’s in zijn gevolg door de straten van Paramaribo zou hij achterwege moeten laten. Dat zorgt onnodig voor meer woede en irritaties door sterke contrastgevoelens die hiermee onder de arme mensen worden opgewekt. Het werkt als een rode lap op een stier.

Door zo veel mogelijk eenvoud uit te stralen zal hij veel meer goodwill kweken bij vooral de mensen die het in financieel opzicht erg moeilijk hebben.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud