fbpx

Santokhi: “Schuldherschikking India cruciaal voor Suriname”

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regeringsdelegatie zal zich tijdens haar bezoek aan India inzetten om overeenstemming met dit land te bereiken voor een schuldherschikking.

“Als de schuldherschikking met India gerealiseerd wordt, dan kunnen reeds geïdentificeerde projecten in Suriname uitgevoerd worden. Het gaat in deze om projecten ter waarde van 50 miljoen Amerikaanse dollars. Daarnaast kunnen er ook nieuwe projecten opgestart worden.” Dit heeft president Chandrikapersad Santokhi op 5 januari, kort voor zijn vertrek naar India, aangegeven.

Het staatshoofd zegt dat binnen de samenwerking met India er ook grants oftewel subsidies vrij kunnen komen voor programma’s of projecten ten gunste van het Surinaamse volk. “Dat zijn grants ter waarde van vijftigduizend Amerikaanse dollars per project. Wat dat betreft denk ik dat het voor ons als land – met name tegen de achtergrond van de ernstige financiële crisis waarin we zitten en het onderhandelingstraject met het IMF – bijzonder belangrijk is dat wij die herschikking van India krijgen.

BEKIJK OOK
Verkoop Rosebel Gold Mines aan Chinese Zijin gefinaliseerd

“De herschikking is van cruciaal belang om extra financiële injecties los te krijgen om te investeren in projecten ten gunste van de ontwikkeling van Suriname,” benadrukt Santokhi.

Hij voegt eraan toe dat de financiële injecties ingezet zullen worden om onder andere de productie en agrarische sector te stimuleren.