Santokhi na 3 jaar regeren: We zijn nog niet klaar!

chan en brunswij ronnie santohi

GFC NIEUWSREDACTIE- “Precies drie jaren geleden namen we gezamenlijk de beslissing voor verandering en gingen naar de stembus. We waren ons volledig bewust van de uitdagingen die ons te wachten stonden.”

“Vanaf het moment voorafgaand aan de officiële benoeming, heeft deze regering Santokhi-Brunswijk zich onvermoeibaar ingezet om te werken aan die verandering, en de resultaten van hun inspanningen zijn in deze drie jaren duidelijk zichtbaar. Maar we zijn nog niet klaar!”

Aan het woord is de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi over drie jaar regeren. Volgens de president is dit een belangrijke mijlpaal “en zetten we samen de volgende stap in de tweede helft van deze regeringstermijn. Ons doel blijft ongewijzigd – verdere groei en ontwikkeling te stimuleren voor ons geliefd Suriname.”

Terwijl de president en grote delen van zijn coalitie hoopvol gestemd zijn, bevindt het land zich echter in een grote crisis. De regering schijnt geen antwoord te hebben voor de op hol geslagen wisselkoersen en de hoge prijzen veel basis levensbehoeften.

OOK INTERESSANT
Wervelend Suriname Tourism Festival hoogtepunt toerismemaand

“Zeer bedroefd en zeer bezorgd over wat de regering van het land gemaakt heeft”, blikt NDP-parlementariër Melvin Bouva terug op de afgelopen jaren. Hij stelt dat de regering de redder had willen zijn van het land, maar uiteindelijk een complete fiasco blijkt te zijn.

De huidige regering was het slechtste alternatief bij de verkiezingen van 2020. Er zijn zoveel beloften gedaan, waarbij in de praktijk het tegenovergestelde is gebeurd.

Bouva zegt oprecht te hopen dat de regering nog iets goed kan maken in de tweede helft van het regeertermijn. ‘Maar als ik kijk naar het karakter van de regering moeten we niet het beste vragen. Maar laten we hopen dat het beter gaat want Suriname verdient veel beter’, zegt Bouva.

Op de vraag welk cijfer hij de regering Santokhi – Brunswijk toekent, zegt de parlementariër dat deze regering geen cijfer waard is.

De regering heeft in de afgelopen periode veel kansen gemist. Ook is er benedensmaat gepresteerd, gelet op de plannen die dezelfde regering gemaakt had. Tot die conclusie komt BEP-voorzitter Ronnie Asabina als hij terugblikt op de eerste helft van het regeertermijn.

OOK INTERESSANT
IsDB-functionaris Al Jasser bespreekt Surinaamse projecten met president Santokhi

Asabina geeft de regering een onvoldoende. Het regeerteam is daarnaast zwak door de problemen binnen de coalitie. De politicus vindt dat de vicepresident niet berekend is op zijn taak en de president zich gevangen voelt.