fbpx

Ruzies over gelduitgaven kunnen catastrofale gevolgen hebben voor je liefdesrelatie

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Er liggen veel belagers van een gezonde liefdesrelatie op de loer die dikwijls subtiel binnensluipen.

Behalve ontrouw van een partner, kan ook grote financiële druk leiden tot catastrofale relatieproblemen indien ze niet goed of snel worden aangepakt.

In het leven is geld nu eenmaal een belangrijke factor en is een gebrek hieraan zeer vaak de reden van hoogoplopende conflicten.

Koppels ruziën dikwijls over financiën en uiteindelijk leidt dat volgens onderzoekingen uiteindelijk regelmatig tot een relatiebreuk.

GFC Lifestyle vroeg aan een relatiedeskundige uit Den Haag wat hij adviseert aan stelletjes die een tekort hebben aan liquide middelen en daar relatieproblemen mee krijgen.

Naar zijn zeggen is het erg verstandig om samen heel duidelijke afspraken te maken over gelduitgaven.

OOK INTERESSANT
Multimiljonair: toen ik niet rijk was had ik nauwelijks vrienden en vriendinnen

“De meeste ruzies ontstaan wanneer de ene partner boos is omdat de ander te veel heeft uitgegeven”.

“Daarom is het raadzaam om goed af te spreken hoe het geld wordt beheerd. Onder meer met z’n tweeën een basisbegroting maken kan al een grote bijdrage leveren aan het vermijden van onnodige argumenten”, zegt hij.

“Praat zaken in een beginstadium goed uit en laat irritaties niet hoog oplopen. Werk oplossingengericht, leer budgetteren, onnodige uitgaven in samenspraak te reduceren en de inkomsten te vergroten. Neem beslissingen zo veel mogelijk samen.”