fbpx

Ruzies met je partner escaleren vaker wanneer je begint te schreeuwen of schelden

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het is heel normaal wanneer koppels zo af en toe fikse ruzies maken. Er zijn experts die zelfs beweren dat het juist gezond is voor de liefdesrelatie.

Maar wanneer een woordenwisseling extreem uit de hand loopt en er zeer kwetsende opmerkingen over en weer worden gemaakt is er sprake van een grens die is gepasseerd. Deze dient geen enkel doel en kan zorgen voor het uit elkaar drijven van elkaar.

Een ervaren maatschappelijk werkster verbonden aan het KIVC legt aan GFC Lifestyle uit dat ze zowel mannen en vrouwen vaker erop wijst dat het belangrijk is om het respect jegens elkander altijd te laten prevaleren.

“Probeer altijd op een vreedzame wijze je punt te maken en laat de ander vooral zijn of haar zegje doen”.

OOK INTERESSANT
'Bangerik' wil extreem pijnlijke wortelkanaalbehandeling bij tandarts zonder verdoving

“Maak deze afspraak vooraf met elkaar en probeer je zoveel mogelijk daaraan te houden. Ruzies met je partner escaleren namelijk vaker wanneer je begint te schreeuwen, schelden of elkaar niet de kans geeft hun visie te geven. Luister naar elkaar en laat blijken dat het tot je doordringt.”

Een andere raad die zij geeft is om op gezette tijden met elkaar om te tafel te gaan zitten en ergernisjes uitvoerig in alle rust te bespreken voordat deze zich verder opstapelen en uitmonden in ernstige relatieproblemen.