fbpx

Russische oud-president Medvedev zegt dat NAVO niet zal ingrijpen als Rusland kernwapens inzet

GFC NIEUWSREDACTIE- Bij een aanval met kernwapens op Oekraïne zal de NAVO te bang zijn voor een ‘nucleaire apocalyps’ om in te grijpen en direct betrokken te raken bij de oorlog.

Dat zegt de Russische oud-president Medvedev, die al eerder ferme nucleaire taal richting Oekraïne en het Westen uitsprak. Medvedev is nu plaatsvervangend voorzitter van de Russische veiligheidsraad.

“De veiligheid van Washington, Londen en Brussel is immers veel belangrijker voor het Noord-Atlantisch bondgenootschap dan het lot van een stervend Oekraïne dat niemand nodig heeft”, aldus Medvedev. Hij zei dat de levering van moderne wapens ‘pure business’ is voor Westerse landen.

BEKIJK OOK
Taliban verbiedt uitzendingen Voice of America in Afghanistan

De VS hebben Rusland eerder gewaarschuwd voor ‘catastrofale gevolgen’ als er kernwapens worden gebruikt. Poetin heeft voor de (schijn)referenda in de bezette Oekraïense regio’s benadrukt dat de gebieden daarna volledig onder de bescherming van de kernmacht Rusland zullen vallen.

Medvedev citeerde rechtstreeks uit de Russische nucleaire doctrine. “Agressie in een conventionele oorlog tegen Rusland, die het voortbestaan van het land in gevaar brengt, mag worden beantwoord met de inzet van de zwaarste wapens.”

In zijn laatste toespraak speculeerde Poetin hier ook op en noemde dit ‘geen bluf’.