Rusland dreigt met nucleaire aanval op Polen en de rest van Europa

GFC NIEUWSREDACTIE- Het hoofd van de Russische Doema, Vyacheslav Volodin, heeft gedreigd dat als westerse regeringen Kiev kernwapens zouden leveren, zoals de voormalige Poolse minister van Buitenlandse Zaken Radoslaw Sikorski heeft gesuggereerd, er een nucleair conflict zou volgen in het hart van Europa.

“Sikorski lokt een nucleair conflict uit in het centrum van Europa. Hij denkt niet na over de toekomst van Oekraïne of Polen. Als zijn voorstellen worden uitgevoerd, zullen deze landen verdwijnen, evenals Europa. Hij moet worden onderzocht door een psychiater, het mandaat teruggeven en thuis blijven onder toezicht,” voegde Volodin eraan toe.

“Het is vanwege mensen als Sikorski dat het noodzakelijk is om Oekraïne niet alleen te bevrijden van de nazi-ideologie, maar ook om het te demilitariseren, waardoor de niet-nucleaire status van het land wordt gewaarborgd,” concludeerde hij.

Sikorski, die nu lid is van het Europees Parlement, vertelde aan de Oekraïense online televisiezender Espreso TV dat het Westen het recht heeft om Oekraïne kernwapens te geven om zijn onafhankelijkheid te beschermen, omdat Rusland het Boedapest memorandum heeft geschonden.

OOK INTERESSANT
Man aangehouden in Mariënburg wegens mishandeling en bedreiging echtgenote en zijn zusje

In het interview met Espreso TV betoogde Sikorski dat Rusland de voorwaarden van de deal heeft geschonden door Oekraïne binnen te vallen.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog niet bevestigd of de dreiging van Volodin wordt gesteund door het Kremlin.