Regering: SLM zal worden gered van de ondergang

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regering blijft bij het standpunt dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) gered moet worden.

De Raad van Commissarissen (RvC) heeft een herstelplan gepresenteerd en daaraan zal uitvoering worden gegeven. Dit zegt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie & Toerisme.

Eerder zei president Chandrikapersad Santokhi al ervan overtuigd te zijn dat het weer goed komt met de SLM. Daarvoor zal eenieder moeten meewerken aan het doorstartplan dat de leiding van het bedrijf gepresenteerd heeft om de maatschappij weer gezond te krijgen.

De luchtvaartmaatschappij kampt echter met een schuld van 100 miljoen US-dollar.

De regering stelde in april 2021 de Nederlander Paul de Haan aan om de luchtvaartmaatschappij uit het dal te halen.

Volgens het staatshoofd waren er geluiden om de SLM op te doeken en faillissement aan te vragen. Hij heeft daaraan niet meegewerkt, maar meent dat wij als land wel in staat moeten zijn verregaande maatregelen te treffen die offers vragen zodat het bedrijf weer gezond wordt.

De Johan Adolf Pengel airport zal een hub moeten worden en SLM zal samenwerkingen met grote maatschappijen moeten aangaan. Er is daarvoor een integraal plan ontwikkeld.

Het staatshoofd ziet de SLM graag weer de regionale markt veroveren.

OOK INTERESSANT
Bootsman (38) gearresteerd bij douanepost Albina