fbpx

Regering Santokhi verstrekt ruim 13.000 grondbeschikkingen

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering in Suriname onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft in ongeveer twee jaar ruim dertienduizend grondbeschikkingen verstrekt aan burgers.

“Dit terwijl er was beloofd dat wij tot december 2022 vijfduizend grondbeschikkingen uitgegeven zouden worden. Volgend jaar gaan wij ons focussen op het aspect van huizenbouw. Er komt volgend jaar een woningbouw seminaar voor bedrijven die in staat zijn een bijdrage daaraan te leveren.”

Het staatshoofd heeft deze uiteenzetting gedaan bij de recentste uitgifte van grondpapieren op 28 oktober 2022.

Deze activiteit heeft plaatsgevonden te Onverwacht in het district Para. Er zijn ruim 1.100 beschikkingen van begunstigden in orde gemaakt. Het gaat om documenten voor terreinen ten behoeve van bebouwing, bewoning, landbouw en tuinbouw.

Volksvertegenwoordiger Ramon Koedemoesoe, zegt verheugd te zijn met de gronduitgifte, omdat dit behoeftige burgers tegemoetkomt. Hij heeft de president gevraagd om ook aandacht te besteden aan de ontsluiting van de gebieden, om zodoende de gebieden tot ontwikkeling te brengen.

BEKIJK OOK
Guyana’s pakken sportontwikkeling gezamenlijk aan met doorstart IGS

Minister Dinotha Vorswijk Grond- en Bosbeheer drukt begunstigden op het hart om met de ontvangst van hun grondpapieren hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen.

Santokhi heeft burgers die in aanmerking zijn gekomen voor een landbouwterrein ook ingelicht over mogelijkheden om goedkoop kapitaal te lenen. Hij heeft hen aangegeven dat zijn een beroep kunnen doen op het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA) en het Klein en Middelgrote Ondernemingen Fonds.

Het staatshoofd wijst erop dat er mogelijkheden zijn in de landbouwsector, die met de potentie en kracht van ondernemen benut kunnen worden.