Regering grijpt in bij MMC

mmc ziekenhuis

GFC NIEUWSREDACTIE- Het doorlichtingsrapport dat de situatie bij het Mungra Medisch Centrum (MMC) in kaart moest brengen, is intussen af en vrijdag door president Chandrikapersad Santokhi besproken met het crisisteam en adviseurs.

Vanwege de alarmerende situatie bij het ziekenhuis werd in april 2022 een crisisteam ingesteld. Bekend was dat op dat moment er een aantal diensten niet optimaal functioneerden en dat het ziekenhuis vele schulden had.

Een van de beslissingen die vrijdag is genomen, betrof de financiële situatie van het ziekenhuis. De afdelingen die verantwoordelijk zijn voor het crediteren, oftewel het in standhouden van de financiële administratie, zullen worden versterkt.

Verder heeft het crisisteam de nodige interventies gepleegd om te geraken tot het weer optimaal hebben van enkele afdelingen die niet functioneerden. Het laboratorium, dat geruime tijd niet toegankelijk was voor de samenleving, kan weer worden bezocht.

Er is daarnaast geconstateerd dat er een overschot is van ruim 300 personeelsleden. Hierin komt herstructurering. “Niemand gaat hun job verliezen, dat moet wel duidelijk zijn”, deelde minister Ramadhin van Volksgezondheid mee. “Belangrijk is dat de mensen efficiënt en effectief worden ingezet. We denken meer in de richting van bejaardenzorg of thuiszorg.”

Een clusterteam van ministers zal frequent met crediteuren en leveranciers overleg voeren voor gunstige betaalregelingen. De bewindsman gaf verder aan dat het directieteam per direct ondersteuning krijgt van een interim-managementteam, bijgestaan door twee adviseurs van de president.

OOK INTERESSANT
Samenwerking tussen Elsje Finck-Sanichar College en Canada Fund versterkt Surinaams gezondheidsstelsel in strijd tegen geweld tegen vrouwen

Binnen niet al te lange tijd zal er ook duidelijkheid gegeven worden over de installatie van het interim managementteam.