fbpx

RBTP houdt vijf roofverdachten aan

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in Suriname heeft dinsdagavond vijf roofverdachten, waaronder een vrouw, opgespoord en aangehouden.

De eerste drie verdachten, Stefano G. (22), Derick P. (24) en Rivaldo, M. (21) reden over de Anton Dragentenweg in een witgelakte voertuig waarmee het strafbare feit is gepleegd toen zij in de kraag zijn gevat.

De twee andere verdachten Chayenne W. (35) en Miquel T. (26) die zich in een grijsgelakte voertuig verplaatsten, werden kort daarna aan de Marie Curriestraat in de boeien geslagen.

Beide voertuigen zijn hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Dit vijftal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een straatberoving die gepleegd is op 8 oktober aan de Gompertstraat. Daarbij werd weggenomen een zwarte schoudertas inhoudende een zwarte mobiele telefoon met charger, een bruine portemonnee met een ID-kaart
op naam van de aangever en twee roze etuis met een onbekend geldbedrag in SRD.

BEKIJK OOK
SLM introduceert ‘Betaal in SRD' Srefidensi special

De benadeelde Robby A. deed van deze straatberoving aangifte op het politiebureau Geyersvlijt.

Tijdens een ingesteld onderzoek kwamen de vijf verdachten in beeld en werden zij met assistentie van het RBTP op 11 oktober aangehouden. De roofverdachten werden vervolgens overgedragen aan de politie van Geyersvlijt.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten door de politie in verzekering gesteld.