fbpx

RBTP houdt twee roofverdachten aan, twee kompanen voortvluchtig

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in Suriname hebben op 20 december kort een roofoverval aan de Anniestraat de verdachten Miquel A. (28) en Roche M. (32) aangehouden.

Dit tweetal wordt ervan verdacht samen met twee voortvluchtige kompanen eerder op die dag een roofoverval te hebben gepleegd op voormeld adres.

De politie van het ressort Centrum kreeg via het Command Center een melding van een roofoverval op de aangegeven locatie en deed de plek aan voor onderzoek.

Bij aankomst van de wetsdienaren gaf de vrouw des huizes te kennen dat zij in haar slaapkamer was, toen zij drie manspersonen over de schutting op haar erf zag springen. Dit drietal verschafte zich vervolgens via de voordeur die op een kier openstond toegang tot de woning.

Gewapend met een vuistvuurwapen, een koevoet en een mes stormden zij de slaapkamer binnen en gingen ervandoor met een crème handtas met persoonlijke spullen en een geldbedrag in euro’s en een leren handtas met daarin een Iphone telefoontoestel en persoonlijke spullen.

BEKIJK OOK
Bholanath Narain neemt als dc roer over in Wanica Noord-West

De verdachten namen plaats in een gereedstaande auto die richting de Rattan Oemrawsingweg opreed. Ten tijde van de roofoverval bevond de man des huizes zich in de badkamer en een werknemer was aan de achterzijde van de woning.

Door kordaat optreden van het RBTP zijn de verdachten Miquel en Roche op de kruising van de van Idsinga- en de Keizerstraat aangehouden. Een deel van de buit en een vuistvuurwapen zijn teruggevonden.

Dit tweetal is door de politie in verzekering gesteld.

Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.