RBTM houdt vijf verdachten aan voor straatberoving; één heengezonden

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben op 17 januari vijf verdachten kort na een beroving aan de Indira Ghandiweg aangehouden.
Het gaat in deze om de 32-jarige M.D., K.M. (22), J.M (18), E.H. (19) en S.K. (26).
De wetsdienaren speelden in op een melding van het Command Center dat een vrouwspersoon aan de Grote Combéweg ter hoogte van het Belastingkantoor zou zijn beroofd.
Bij aankomst op de locatie werd de benadeelde aangetroffen en verklaarde aan de politie dat zij en haar echtgenoot omstreeks 07.30 naar de Chinese markt waren.
Na hun boodschappen te hebben gehaald, liepen zij om 08.15 uur terug naar hun voertuig dat op de berm langs de weg was geparkeerd.
Bij het instappen in het voertuig werd de aangeefster R.F. (63) met geweld door drie mannen beroofd van haar schoudertas inhoudende een geldbedrag in SRD en een fles handsanitizer. Na de daad gingen de drie verdachten er vandoor in een zwart gelakt voertuig.
Leden van het RBTM signaleerden de vijf mannen aan de Indira Ghandiweg in bedoeld voertuig, waarna zij werden klemgereden.
De verdachten hadden een geldbedrag van SRD 265, de vluchtauto en vier gaspistolen bij zich die in beslag zijn genomen.
Het vijftal werd vervolgens overgedragen aan de Recherche van Paramaribo die belast is met het onderzoek. M.D, K.M., J.M en E.H. werden voorgeleid en in verzekering gesteld, terwijl de vijfde verdachte S.K. na verhoor is heengezonden.