Ravaksur en regering gaan onderhandelen over mogelijk Sociaal Akkoord

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi heeft op een bijeenkomst met grote delen van de vakbeweging de uitkering van tegemoetkomingen en prijsverhogingen van onder nutsvoorzieningen bekendgemaakt.

Regering en de vakbeweging zijn het erover eens dat er hierover niet met de vakbeweging onderhandeld is.

Anticiperend op het verzoek door de president om te geraken tot een eenduidig gedragen Sociaal Akkoord, heeft de COL op de bespreking van 9 juni het volgend voorstel gedaan:

De onderhandelingen hiertoe geschieden met onmiddellijke ingang, uitsluitend onder auspiciën van Ravaksur en zijn bedoeld om te komen tot aanvaardbare veretteringen voor de werkende klasse en gepensioneerden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wij Surinamers willen geen gratis voedselpakketten! Regering moet respect voor ons tonen en stoppen met beledigen

Dit voorstel is unaniem door alle aanwezige vakbondsleiders aangenomen. In dit kader is er vandaag een ontmoetingsmoment in de Congreshal op het Onafhankelijkheidsplein.

Het is de bedoeling dat daarbij een inventarisatie plaatsvindt betreffende o.a.:

1. de noodzakelijk te treffen micro – en macro-economische punten, die in het belang zijn van de werkende klasse en gepensioneerden

2. De uitvoering van overeenkomsten, die eraan bestaan tussen de overheid en werknemers organisaties

3. Afspraken over instelling van de ministeries bij verbeterde arbeidscondities jegens de werknemers vertegenwoordiging

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten