Wij Surinamers willen geen gratis voedselpakketten! Regering moet respect voor ons tonen en stoppen met beledigen

INGEZONDEN- De tijd waarin wij in Suriname met z’n allen als honden achter een kluifje aanrennen moeten wij zo snel mogelijk achter ons laten.

Dat het zo ver is gekomen in een land met slechts een half miljoen inwoners, een overvloed aan vruchtbare grond en natuurlijke hulpbronnen, is op zijn zachts uitgedrukt vloekwaardig.

Een echte Surinaamse man of vrouw met een beetje zelfrespect staat niet te wachten op een oproep van de overheid om in de rij te staan voor het in ontvangst nemen van een voedselpakket met daarin een paar basislevensmiddelen. Om ons zoet te houden! Terwijl het een money making business is.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 5 redenen waarom je partner is vreemdgegaan

De zogenaamde ondersteuningsprojecten van de huidige regering, die als basis hebben het verdelen van voedselpakketten, moeten daarom snel aan hun einde worden gebracht.

Wij respectabele burgers willen geen gratis voedselpakketten! Wij weigeren in lange rijen te staan als een stelletje bedelaars! Ik zal nooit een voet zetten op verdeellocaties want dat zou ten koste gaan van mijn waardigheid!

Nogmaals: iemand met een beetje zelfrespect doet dat zichzelf niet aan! Toon dus tenminste een beetje respect voor ons en stop deze beledigingen, regering!

Hoeveel vernederingen willen jullie ons, het volk, nog laten ondergaan? Stop met die nonsens, die schaamteloze pakkettenprojecten! Shame on you!

Wat wij wel willen, is werken voor ons eigen geld! Geld dat waarde heeft en voldoende is om een normaal leven te kunnen leiden. Om onze eigen boodschappen te kunnen doen zonder al te veel ergernis en prijsverrassingen. Om onze vooruitgang te creëren en te kunnen sparen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen kiezen liever voor natuurlijke oplossing in plaats van Viagra

Daarvoor ben ik naar de universiteit gegaan! Om te studeren en daarna te werken! Niet om voedselpakketten van de faaloverheid te ontvangen, enkel omdat die niet in staat is om een sterke SRD te behouden! Een briefje van SRD 50, – is straks minder waard dan een rol toiletpapier.

Als jonge afgestudeerde en zelfstandige vrouw ontnemen jullie mij nog steeds een goede toekomst! En met mij ook van velen anderen. Ik weiger dat te accepteren en zal blijven ageren!

Zorg er voor dat de wisselkoersen weer omlaag gaan, zoals jullie plechtig hadden beloofd voor de periode 25 mei 2020.  Realiseer een reductie van prijzen van levensmiddelen en belangrijke diensten! Zorg voor rust, stabiliteit en een sterke SRD.

Maar kom ons niet steeds kleineren door het aanbieden van voedselpakketten. Wij respectabele en goed opgeleide burgers weigeren ons nog zo te laten humiliëren. Stop met dat schandelijke “pakkettengelazer” waarvan wij al weten dat het een money making business is en zorg in vredesnaam voor structurele oplossingen.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

Overige berichten