fbpx

RAVAKSUR: de rek is eruit

GFC NIEUWSREDACTIE- “De rek is eruit. Er is doorvoering van een pakket aan maatregelen zonder flankerend beleid.”

Dit zegt de Raad van Vakcentrales in Suriname (RAVAKSUR).

Vandaag houdt de Vakcentrale een persconferentie over de laatste maatregelen die de regering heeft aangekondigd. Behalve de steeds stijgende valutakoersen heeft de regering gemeend om de subsidies af te bouwen op brandstof, energie en gasprijzen.

Vrijdag houdt de Progressieve Vakcentrale 47 (C-47) een Assemblee van de Arbeid om de door de regering reeds getroffen en nog te treffen maatregelen te bespreken. Tevens zullen de door C-47 te ondernemen stappen, worden gedeeld.

Vicepresident Ronnie Brunswijk maakt zich ook zorgen over de economische ontwikkelingen in het land. Hij noemt daarbij de hoge koers, de prijsstijgingen in de winkel, de afschaffing van subsidies en het doorvoeren van verschillende maatregelen die het IMF eist.

OOK INTERESSANT
Ruim 1200 burgers Commewijne ontvangen grondpapieren

Het IMF zou meer rekening moeten houden met de burgers, vindt Brunswijk. “Alle inkomsten die de regering wil hebben, gaan ten kostte van de gemeenschap. Wij hebben het volk dit niet belooft”, zegt de vicepresident. Hij zegt dat de armsten in het land niet meer kunnen eten door het afschaffen van de verschillende subsidies.

Vandaag gaat de regering in het parlement in op vragen die zijn gesteld door de leden over de afschaffing van subsidies.