fbpx

Rapper Meek Mill betaalt borgtocht voor 20 vrouwen zodat ze de feestdagen thuis kunnen doorbrengen

GFC NIEUWSREDACTIE- Rapper Meek Mill heeft borgtocht betaald voor 20 vrouwen, zodat ze de feestdagen thuis kunnen doorbrengen, volgens de REFORM Alliance, een organisatie die hij in 2019 samen met Jay-Z lanceerde.

De vrouwen werden opgesloten in de Riverside Correctional Facility in Philadelphia en konden zich geen borgtocht veroorloven, volgens een Instagram-post van de REFORM Alliance.

Vijf van de vrouwen werden zaterdag vrijgelaten en 15 meer zullen in de komende week worden vrijgelaten, zegt de non-profitorganisatie. Elke vrouw ontvangt ook een cadeaubon “om boodschappen of geschenken voor de feestdagen te kopen.”

Meek Mill zei dat de donatie is geïnspireerd door zijn eigen persoonlijke ervaring met het strafrechtsysteem.

“Het was verwoestend voor mij om weg te zijn van mijn zoon tijdens de vakantie toen ik werd opgesloten, dus ik begrijp wat deze vrouwen en hun families doormaken”, zei de rapper in een andere Instagram-post van de REFORM Alliance.

BEKIJK OOK
WWE-legend Hulk Hogan 'kan zijn benen niet meer voelen' na rugoperatie

“Voor gezinnen die getroffen zijn door het strafrechtsysteem, kunnen de feestdagen een extreem uitdagende tijd zijn,” ging Meek Mill verder. “Niemand zou de vakantie in de gevangenis moeten doorbrengen, simpelweg omdat ze zich geen borgtocht kunnen veroorloven, en geen enkel kind zou in deze tijd zonder zijn ouders moeten zijn als we er iets aan kunnen doen.

“Ik ben dankbaar voor de kans om deze vrouwen te helpen bij hun familie en geliefden te zijn tijdens deze speciale tijd van het jaar.”