Raizel (16) lijkt veel ouder dan ze is als gevolg van zeldzame aandoening

GFC NIEUWSREDACTIE- Raizel Calago is pas 16 jaar oud, maar je zou het nooit geloven gezien haar uiterlijk. Ze heeft progeria, een zeldzame ziekte die ervoor zorgt dat ze vier keer zo oud lijkt.

Raizel veranderde van een mooi jong meisje dat meedeed aan schoonheidswedstrijden in een oudere vrouw die veel mensen in slechts twee jaar als bejaarde zien, schrijft Oddely.

De jonge Filipijnse beweert dat ze eerst rimpels in haar huid begon te krijgen en slechts een paar dagen daarna had ze huiduitslag over haar hele lichaam.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Jonge vrouwen die zich vol tatoeëren denken niet aan de nare gevolgen op oudere leeftijd

Toen ze naar de dokter ging, kreeg ze te horen dat de rode, jeukende vlekken die ongemakkelijk aanvoelden, werden veroorzaakt door een insect.

Ze kreeg medicijnen, maar die hielpen niet en ze begon al snel fysieke veranderingen aan haar uiterlijk op te merken.

Deze uiterst zeldzame aandoening veroorzaakt rimpels of veroudering van de huid, vertraagde groei en verhoogt het risico op een hartaanval, hartfalen of beroerte.

Helaas zijn de fysieke veranderingen veroorzaakt door progeria permanent.

Het enige wat artsen nu kunnen doen is hun best doen om cardiovasculaire problemen te voorkomen en osteoporose en gewrichtsproblemen te behandelen, twee van de meest voorkomende bijwerkingen van progeria.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER