fbpx

Psychedelica-behandeling voor ernstige depressie effectief voor maximaal een jaar bij meeste patiënten

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Eerdere studies van Johns Hopkins Medicine in de VS toonden aan dat psychedelica de symptomen van depressieve stoornissen bij volwassenen tot een maand verlichtte.

In een nieuwe vervolgstudie rapporteren onderzoekers dat de substantiële stemmingsverbeterende effecten van psilocybine-ondersteunde therapie, gegeven met ondersteunende psychotherapie, voor sommige patiënten minstens tot een jaar kunnen aanhouden.

“Onze bevindingen dragen bij aan het bewijs dat dit, onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden, een veelbelovende therapeutische aanpak is die kan leiden tot significante en duurzame verbeteringen in depressie,” zegt Natalie Gukasyan, MD.

Ze waarschuwt echter dat “de resultaten die we zien zich in een onderzoeksfase bevinden en vrij veel voorbereiding en gestructureerde ondersteuning van getrainde clinici en therapeuten vereisen, en moeten mensen niet proberen om het zelf uit te proberen.”

In de afgelopen 20 jaar is er een groeiende renaissance van onderzoek geweest met klassieke psychedelica – de farmacologische klasse van verbindingen die psilocybine bevatten, een ingrediënt dat voorkomt in zogenaamde paddo’s.

Volgens het National Institute on Drug Abuse kan psilocybine perceptuele veranderingen veroorzaken, waardoor iemands bewustzijn van zijn omgeving en van zijn gedachten en gevoelens verandert.

Behandeling met psilocybine is veelbelovend gebleken in onderzoeksomgevingen voor de behandeling van een reeks psychische stoornissen en verslavingen.