fbpx

Problemen basisschool Drietabbetje heeft aandacht regering

GFC NIEUWSREDACTIE- Alle problemen van de O.S. Granman Akontoe Velanti school te Drietabbetje in het Surinaamse binnenland zullen worden aangepakt door de regering.

De klachten zoals gebrek aan schoon drinkwater, bouwvallige leerkrachtwoningen, in slechte staat verkerende toiletgroepen, stroomonderbrekingen en ongedierte zoals slangen en termieten zijn niet aan dove mans oren gezegd. Binnen één jaar moeten alle dorpen in de regio zijn voorzien van 24 uur stroom via een zonnepanelenproject.

De leerkrachten van de school uit Paramaribo zijn intussen naar hun standplaats. De school met ruim 300 leerlingen zal dinsdag 4 oktober de deur openen voor het nieuwe schooljaar.

Schoolleider Rafaella Pryor heeft samen met drie andere leerkrachten een brief met de geconstateerde problemen aangeboden aan vicepresident Ronnie Brunswijk. De leerkrachten vragen om meteen over een brushcutter te kunnen beschikken, zodat ze tenminste hun woonomgeving kunnen onderhouden.

BEKIJK OOK
President wil weer praten met vicepresident Brunswijk over uitlatingen in de media

Brunswijk heeft deze kwestie meteen doorverwezen naar minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap & Cultuur (minOWC), die op dat moment aanwezig was op het kabinet.

Volgens Brunswijk zijn er genoeg middelen vrijgemaakt voor de aanpak van scholen in het achterland. Levens heeft de delegatie beloofd alle punten mee te nemen. Ze kreeg ondersteuning van minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen.