fbpx

Prison Fellowship doneert schoolspullen aan kinderen gedetineerden

GFC NIEUWSREDACTIE- Prison Fellowship Suriname heeft een donatie gedaan aan de kinderen van gedetineerden.

De Stichting Prison Fellowship heeft rugtassen met schoolspullen gedoneerd aan deze groep.

Minister Kenneth Amoksi en het waarnemend Korpshoofd van het Korps Penitentaire Ambtenaren (KPA) Joyce Pane-Alfaisi hebben de donatie in ontvangst genomen ten behoeve van deze groep behoeftige jongeren.

De donatie is een jaarlijks terugkerende activiteit van de Prison Fellowship en vindt sinds 1999 plaats. De stichting vroeg de minister om met de donatie het project officieel te lanceren.

Amoksi bedankte de organisatie voor de geste en haalde aan dat de kinderen van gedetineerden niet de dupe moeten worden door de afwezigheid van hun ouders. Deze groep mag niet vergeten worden en de Minister gaf aan dat ze een belangrijke doelgroep zijn.

BEKIJK OOK
MinOWC keurt immoreel en wangedrag studenten Imeao 4 af

De minister heeft een week geleden goedkeuring gekregen bij de Raad van Ministers om de vergoeding van gedetineerden te verhogen. Hierdoor kunnen zij ook na het begaan van een overtreding een bijdrage blijven leveren aan de zorg van hun gezinnen.

De voorzitter van de Prison Fellowship, Julian Maclean, en de secretaris Saskia Wirodikromo-Dopo hebben de tassen namens de stichting overhandigd.

De bestuursleden gaven aan dat ze tijdens de vakantie ook aan kinderen van de gedetineerden kerstpakketten doneren. Er wordt bij het selecteren van gezinnen voor deze donaties in samenspraak met het KPA gezocht naar de meest hulpbehoevende gezinnen.