Prijzen in Suriname gaan verder de lucht in door extreem hoge waterrekeningen

Grafiek omhoog

GFC NIEUWSREDACTIE- De economie van Suriname staat voor nieuwe uitdagingen, met name door de aanzienlijke stijging van de tarieven voor drinkwater.

Deze prijsstijging heeft een directe invloed op de kosten voor bedrijven. De prijzen van diverse producten en diensten in het land zullen in de komende maanden naar verwachting aanzienlijk stijgen als gevolg van de bijna verviervoudiging van de drinkwatertarieven.

Deze aangepaste tarieven, vastgesteld door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en vooral van toepassing op bedrijven, zetten ondernemers onder druk.

Veel zaken voelen zich hierdoor genoodzaakt deze extra kosten door te berekenen aan hun klanten om financieel gezond te blijven.

De eigenaar van een kapsalon in Paramaribo heeft zijn zorgen geuit aan GFC.

Geschrokken van de aanzienlijk verhoogde SWM-rekening zegt hij: “Het is onbegrijpelijk en zeer betreurenswaardig dat de overheid voor zo’n drastische verhoging heeft gekozen. Het zijn uiteindelijk de gewone burgers, onze klanten, die hiervoor de prijs betalen.”

Ook andere ondernemers, uit diverse sectoren, hebben aangekondigd dat ze hun prijzen zullen herzien in reactie op deze veranderingen.

OOK INTERESSANT
Man aangehouden in Mariënburg wegens mishandeling en bedreiging echtgenote en zijn zusje

De langetermijngevolgen voor de Surinaamse economie en de koopkracht van haar burgers blijven een punt van zorg en discussie.