fbpx

President Santokhi terug in Suriname

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi is in de vooravond teruggekeerd in Suriname.
Het staatshoofd heeft op zaterdag 8 augustus de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali in Guyana bijgewoond. Irfaan Ali werd vijf maanden na de verkiezingen in ons buurland ingezworen tot het negende staatshoofd van Guyana.
President Santokhi heeft zijn Guyanese ambtgenoot toegezegd samen te werken om de banden tussen de twee landen verder te versterken. Vóór vertrek naar Guyana benadrukte het Surinaamse staatshoofd zaterdag tegenover de Communicatie Dienst Suriname (CDS) de grote en sterke verbondenheid tussen de twee buurlanden.
Hij wees zowel op de vriendschappelijke relaties als de handelsbetrekkingen. Verder benadrukte de president ook de Covid-19-crisis die beide landen treft en de beperkingen die daarmee gepaard gaan.
Het staatshoofd is na aankomst op het vliegveld Zorg en Hoop op een persconferentie nader ingaan op zijn bezoek aan Guyana.
President Santokhi werd op Zorg en Hoop welkom geheten door vicepresident Ronnie Brunswijk, assembleevoorzitter Marinus Bee en leden van de Raad van Ministers.
De president werd bij aankomst met militaire eer ontvangen. Tijdens de persconferentie zaten ook de vicepresident en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking aan.

BEKIJK OOK
Dode na botsing tussen truck en personenwagen