fbpx
President Santokhi terug in Suriname

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi is in de vooravond teruggekeerd in Suriname.

Het staatshoofd heeft op zaterdag 8 augustus de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali in Guyana bijgewoond. Irfaan Ali werd vijf maanden na de verkiezingen in ons buurland ingezworen tot het negende staatshoofd van Guyana.

President Santokhi heeft zijn Guyanese ambtgenoot toegezegd samen te werken om de banden tussen de twee landen verder te versterken. Vóór vertrek naar Guyana benadrukte het Surinaamse staatshoofd zaterdag tegenover de Communicatie Dienst Suriname (CDS) de grote en sterke verbondenheid tussen de twee buurlanden.

Hij wees zowel op de vriendschappelijke relaties als de handelsbetrekkingen. Verder benadrukte de president ook de Covid-19-crisis die beide landen treft en de beperkingen die daarmee gepaard gaan.

Het staatshoofd is na aankomst op het vliegveld Zorg en Hoop op een persconferentie nader ingaan op zijn bezoek aan Guyana.

President Santokhi werd op Zorg en Hoop welkom geheten door vicepresident Ronnie Brunswijk, assembleevoorzitter Marinus Bee en leden van de Raad van Ministers.

De president werd bij aankomst met militaire eer ontvangen. Tijdens de persconferentie zaten ook de vicepresident en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking aan.

Meer nieuws

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.