fbpx

President Santokhi staat open voor gesprek met actievoerders

GFC NIEUWSREDACTIE- Burgers zullen zich vandaag om 10.00 uur verzamelen op het Onafhankelijkheidsplein om te protesteren tegen het beleid van de regering.

President Chandrikapersad Santokhi zegt democraat te zijn en open te staan voor een gesprek met actievoerders.

Als er issues zijn, wil hij ze zeker bespreken en als er een andere agenda is, wil hij weten wat die is zolang die binnen de grenzen van wet- en regelgeving is.

Op social media wordt de correctheid van de aangekondigde actie bekritiseerd door sommigen die vinden dat die een racistisch tintje heeft.

Politietopper Sergio Gentle die de actie ondersteunt, reageert als volgt hierop: “Niemand moet proberen een etnisch tintje te geven aan de protestactie van morgen. Deze actie heeft niets te doen met ras, huidskleur, cultuur, geloof etc. etc”.

“De situatie in het land treft haast iedereen in het land onaangenaam. Slechts een kleine groep mensen die behoort tot de toplaag van de maatschappelijke ladder voelt het niet. Ik sta aan de kant van hen die het voelen. Waar sta jij?”

Er zijn enkele richtlijnen geformuleerd die betrekking hebben op de protestdemonstratie. Zo wordt gesteld dat er aan geen enkele voorzitter van een politieke partij of vakbond de ruimte wordt gegeven om te proberen de acties te beïnvloeden, vooral die van de gevestigde partijen en bonden niet.

OOK INTERESSANT
Bezorgdheid organisaties over verkoop land aan Mennonieten

Demonstranten moeten zo sportief mogelijk gekleed komen, want ze gaan strijden. Het is en wordt geen modeshow. Demonstranten moeten zoveel mogelijk proberen om niet in partij politieke kleding gekleed te komen.

“We zijn geen politieke beweging en we willen geen politiek tintje aan het protest geven en willen de regeringsgezinde ook geen munitie geven het als zodanig te spinnen.”

De ‘struikrovers’ zullen op het vinkentouw zitten teneinde in de menigte te proberen hun slag te slaan, dus zou het bijgevolg goed zijn dat demonstranten die in het bezit zijn van sieraden, hun sieraden het liefst ergens achterlaten op een voor hen veilige plek, en dat ze liever ook niet al te veel geld op zak hebben tijdens die activiteit. Het gebruik van geweld en vandalisme worden niet getolereerd.

“Neem je eten en drinken mee, want het kan even duren! En neem ook je eigen vuil mee terug naar huis. We gaan tonen dat we ook weten hoe het hoort,” aldus de oproep van Marleen Cameron, een van de initiatiefnemers.