President Santokhi ontvangt OAS-speld

santokhi oas speld

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) een speld ontvangen.

Dit als erkenning voor het organiseren van de High Level Security Conference (HLSC) door Suriname.

Het staatshoofd ontving het ereteken op de eerste dag van de conferentie vandaag waar functionarissen van verschillende landen, regionale en internationale organisaties zich buigen over onderwerpen gerelateerd aan transnationale georganiseerde misdaad.

De speld werd hem overhandigd door Gastón Schulmeister, directeur van OAS’ Departement tegen Transnationale Georganiseerde Misdaad (DTOC). De organisatie toont hiermee haar erkenning aan Suriname voor het initiatief tot de HLSC.

President Santokhi sprak op zijn beurt zijn waardering uit aan het adres van de OAS. Met deze erkenning benadrukt de OAS volgens hem haar betrokkenheid bij de conferentie alsook haar toewijding in het tegengaan van de transnationale georganiseerde misdaad. “Het is een sterk signaal naar de criminele wereld”, stelt het Surinaamse staatshoofd.

Hij deed in zijn openingstoespraak een oproep tot strategische allianties om veiligheidsdreigingen te identificeren en aan te pakken. Volgens president Santokhi is in de loop der jaren bewezen dat criminele netwerken steeds gestructureerder te werk gaan.

OOK INTERESSANT
Mungra: Suriname dreigt UNESCO Werelderfgoedstatus te verliezen vanwege controversiële bouwproject

Ze brengen met hun illegale activiteiten de nationale veiligheid en stabiliteit in gevaar en tasten hiermee de economie en duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van landen in de regio aan. Om succesvol de strijd aan te gaan, is een collectieve aanpak en geïntegreerde samenwerking vereist.