fbpx

President Santokhi en premier Modi voeren bilateraal gesprek

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse president, Chandrikapersad, Santokhi heeft op 9 januari een bilateraal gesprek gehad met premier Modi van India.

De president heeft aangegeven dat in het kader van de Pravasi Bharatiya Divas conventie een fantastisch moment is gecreëerd om mogelijkheden voor wederzijdse voordelen te bekijken voor beide naties.

Suriname heeft het al mogelijk gemaakt dat mensen van India visum vrij naar Suriname kunnen komen. Omgekeerd moet India het ook voor ons gaan vergemakkelijken, zodat hiermee de relatie wordt geïntensiveerd, maar vooral dat toerisme wordt bevorderd.

De president heeft in het gesprek aangegeven dat Suriname vele investeringsmogelijkheden biedt aan India, op het gebied van onder meer: landbouw, rijstteelt, veeteelt, onderwijs, olie en gas, hout, gezondheid en technologie.

BEKIJK OOK
Valse oproep voor registratie babyvoeding

Tijdens de viering van 150 jaar Hindoestaanse immigratie dit jaar, zal er speciaal aandacht besteed worden aan de culturele banden die Suriname en India sinds de immigratie zijn gesmeed en gereflecteerd over hoe onze twee naties hebben samengewerkt om begrip, samenwerking en wederzijds respect te bevorderen.

“Ongeacht de afstand, zijn wij één en niet apart van elkaar, zo ook zullen we samen de komende 25 jaar de mogelijkheden benutten welke India en Suriname samen moeten verkennen”, aldus de president.