fbpx

President en first lady steken lichtjes Enchanted Christmas Forest aan

GFC NIEUWSREDACTIE- Surinames grootste kerstboom met de mooie kerstversieringen eromheen op het Onafhankelijkheidsplein is uitgegroeid tot een Surinaamse traditie, welke het kerstgevoel tot leven brengt.

Maandagavond zijn de lichten van de Enchanted Christmas Forest officieel aangemaakt door president Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. “De boom staat in het teken van “The Winter Wonderland” editie”, merkt de first lady op.

Santokhi benadrukt dat de maand december de mooiste periode is van het jaar en Kerst in het teken staat van de geboorte van Jezus Christus. “We moeten daarom geloof hebben in onze Schepper. Er moet gebeden worden”, zegt het staatshoofd.

Het lichtjespark is bestemd voor de totale gemeenschap, waarbij men leuke foto’s mag komen maken en helemaal in de Kerstsfeer komt. “Kerstfeest brengt mensen bij elkaar, ongeacht geloof en van waar je dan ook komt. Iedereen viert Kerst”, aldus Santokhi.

BEKIJK OOK
Incrimineren Indiërs in Suriname heeft vies etnisch tintje, zegt Dharm Mungra

Het idee van een Enchanted Christmas Forest is twee jaar terug ontstaan. Met het lichtjespark wil de first lady meer dan slechts een kerstboom voor de samenleving neerzetten. Gezinnen, maar vooral de jeugd en kinderen moeten een centrale plek hebben om leuke kerstfoto’s te maken.

De first lady zegt dat het ook dit jaar is gelukt om de “Christmas Spirit” aan te wakkeren. Ondanks de moeilijke periode waarin we zitten, is het toch gelukt de kerstboom neer te zetten. Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de donateurs Julio Bikharie en de bedrijvengroep BIG Will Group.

De first lady wenst de totale gemeenschap fijne en gezegende Kerstdagen toe.

De Enchanted Christmas Forest blijft tot en met 3 januari voor de gemeenschap toegankelijk.