Praten met jezelf, betekent praten met je geest, je ziel, je andere ik

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Alles in het leven heeft een speciale reden. Dingen gebeuren niet zonder reden. Ook het praten met jezelf.

Het feit dat een ieder met zichzelf praat, en dat gebeurt buiten onze slaap dikwijls, heeft ook een bijzondere betekenis. Je praat met je eigen geest, je ziel, je andere ik.

Een mens is niet in gesprek met zijn of haar handen, lever, nieren, voeten, haren, tenen ook niet met de hersenen. Wanneer je iets tegen jezelf “zegt”, communiceer je met je bewustzijn, je “consciousness”, je ziel.

Overal in de natuur zien wij dat het verloop van processen speciale redenen heeft.

De geestelijke en lichamelijke processen in ons lichaam zijn zodanig en wonderbaarlijk afgesteld dat alles zo zijn eigen functie heeft.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Advies om apenhersenen te eten tegen buikkrampen en diarree is verkeerd

Ontwerpers van bijvoorbeeld auto’s, vliegtuigen en wat je ook maar kunt bedenken stellen zo ook hun onderdelen op elkaar af. Alles heeft zo zijn eigen functie.

Het kan niet anders dat de mens, de hele natuur, het heelal is ontstaan door toedoen van een zeer machtige ontwerper die alles op elkaar heeft afgestemd.

Dat is in grote lijnen de zienswijze van de zeer gerespecteerde Amerikaanse filosoof professor Daniel Clement Dennett.

Dennet die gespecialiseerd is in vraagstukken betreffende het bewustzijn, de filosofie van de geest en kunstmatige intelligentie, ziet het menselijk bewustzijn als een losgekoppelde entiteit.

Hij beweert dat het brein (het fysieke) en het bewustzijn (het geestelijke) los van elkaar in verbinding met elkaar staan.

Het praten met jezelf betekent volgens hem min of meer het communiceren met je eigen geest, je ziel.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten