fbpx

Advies om apenhersenen te eten tegen buikkrampen en diarree is verkeerd

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE – Het advies dat een ‘bonumang’ in Paramaribo recent heeft gegeven aan een radeloze vrouw die al jaren last heeft van buikkrampen en diarree om apenhersenen te eten is verkeerd.

De jonge vrouw uit de Surinaamse hoofdstad krijgt na elke maaltijd buikpijn en hevige diarree en had uit radeloosheid de hulp van een “medicijnman” ingeroepen.

Van hem kreeg ze het advies om iemand naar het binnenland te sturen om op een wilde aap te jagen, het dier te slachten en de hersenen te eten.

De vriend van de vrouw die het advies totaal niet vertrouwde, nam maandag telefonisch contact op met een voedingsexpert van Constantin om te vragen of het wel raadzaam is dit wild vlees te eten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Een opgeblazen bolle buik is lelijk en lastig, maar er zijn natuurlijke oplossingen

De Constantin – expert zegt telefonisch aan GFC Nieuws met grote verbazing de vraag te hebben aangehoord.

“Ik heb het advies gegeven om dat niet te doen. Het eten van apenhersenen kan ook gevaren met zich meebrengen, onder meer wordt dat in verband gebracht met de ziekte van Creutzfeldt-Jakob”.

BEKIJK OOK
Moeder uit Paramaribo naarstig op zoek naar vader van haar kind

“Bovendien weten wij niet wat de andere gevolgen zijn van het eten van apenhersenen en zal het niet helpen tegen de diarree en buikkrampen”, stelt de Constantin- expert met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van voeding in relatie tot de gezondheid en het afslanken.

“Het is veel beter om na te gaan wat de oorzaak is van de klachten. Als de MDL- arts nog geen noemenswaardige afwijkingen heeft kunnen vinden, en de MDL- arts is degene die bij dit soort klachten het beste geconsulteerd kan worden, kan altijd verder gezocht worden naar mogelijke prikkels.

“Veel personen hebben moeite met het verteren van lactose, tarwe, fructose en gluten”, legt de Constantin expert uit.

“Daarnaast kan er met een speciaal voedingspatroon, probiotica, stressreductie, het beperken van FODMAP- rijke voeding en tal van andere maatregelen veel meer bereikt worden”.

Maar het eten van van apenhersenen wordt sterk afgeraden. Laat de apen in het bos liever met rust”, aldus de topexpert van Constantin.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER