Doodgeschoten rover te Powakka is 25-jarige Dale Clinton

GFC NIEUWSREDACTIE- De 25-jarige Dale Clinton is bij zijn aanhouding op 12 april te weg naar Powakka dodelijk geraakt door een politiekogel.

Een gemengd opsporingsteam van de politie heeft op die dag te Weg naar Powakka vier verdachten opgespoord en aangehouden.

Het gaat in deze om de verdachten: Dale Clinton alias Dean, J.J. alias Mano (18), C.S alias Lor (22) en A.O alias Tieje (14). Op dat moment zaten zij in een gestolen personenauto.

Na bekomen informatie koerste het team naar Powakka voor het opsporen van de voornoemde verdachten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw steekt buitenvrouw echtgenoot in haar geslachtsdeel

De verdachten werden ter hoogte van een supermarkt in de auto gesignaleerd waarna zij door de wetsdienaren werden klemgereden. Het viertal werd gesommeerd uit het voertuig te stappen waaraan zij gevolg gaven.

Dale had een vuurwapen bij zich dat hij kennelijk wilde gebruiken tegen de politieambtenaren. Een der politieambtenaren reageerde daarop en schoot hem in zijn zitvlak.

Dale is kort daarna ter plekke overleden. Zijn ontzielde lichaam is in beslag genomen door de politie.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen dat de verdachten een taxichauffeuse op 9 april in Paramaribo beroofd hadden van haar voertuig, mobiele telefoon en geld waarna zij met haar naar Para reden.

De verdachten lieten de vrouw toen achter ter hoogte van de plantage Berlijn. Met behulp van personen vanuit de plaatselijke gemeenschap bereikte zij het politie bureau Zanderij alwaar zij aangifte deed.

Hangende het onderzoek zijn de verdachten : J.J., C.S en A.O. in verzekering gesteld. De gestolen auto en het bij Clinton aangetroffen vuurwapen zijn in verband met het onderzoek in beslag genomen.

Deze strafzaak is voor nader onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Overige berichten