fbpx

Politie houdt voorlichtingssessie over mensenhandel in Lawagebied

GFC NIEUWSREDACTIE- Rechercheurs van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) in Suriname hebben een voorlichtingssessie gehouden over mensenhandel aan gouddelvers en anderen in het Lawagebied.

Dit vond plaats in de nachtelijke uren in een bar te Antonio de Brinco, een plek in het Lawagebied en wel aan de linkeroever van de Marowijnerivier.

De voorlichting was gebaseerd op de herkenning en rapportage van strafbare handelingen betreffende mensenhandel. De aanwezigen werden ervan bewust gemaakt wat mensenhandel inhoudt, hoe dit te kunnen herkennen en te voorkomen.

Het ligt in de bedoeling de samenleving zo dichtbij mogelijk TIP te brengen, zodat barrières ten aanzien van rapportage van strafbare feiten betreffende mensenhandel kan worden weggewerkt.

BEKIJK OOK
Handtekening minister EZ misbruikt voor ontheffing aan ondernemer voor import meerdere voertuigen

Trafficking In Persons, bijgestaan door het Regio Bijstand Team Oost (RBTO), bevond zich in het Lawagebied voor controlewerkzaamheden op de zogenoemde cabarets en de goudvelden.

De groep werd goed opgevangen door de kapitein van de Alukus, die het mogelijk heeft gemaakt dat de politie de voorlichtingssessie heeft kunnen houden.

Aan de bewoners werd een contactbriefje afgestaan, zodat zij contactgegevens van de afdeling TIP constant kunnen raadplegen bij eventuele constatering van mensenhandel.