fbpx

Politie brengt voorlichting dichterbij gemeenschap met tourbus

GFC NIEUWSREDACTIE- Onder leiding van de afdeling Public Relations (PR) van het Korps Politie Suriname (KPS) is de politie donderdag gestart met de Mobile Prevention in de verschillende wijken en ressorten.

Gelet op de december drukte, de veiligheid van jeugdigen en andere strafbare feiten waarmee de politie wordt geconfronteerd, is na goedkeuring van de korpsleiding besloten voorlichting dichterbij de gemeenschap te brengen met een tourbus. Zo hebben medewerkers van de afdeling PR, Jeugdzaken en Buurtmanagers van het ressort Latour een goede beurt gemaakt.

KPS on the road deed de wijken Flora, Marowijneproject, Latour, Ramgoelamweg, Goede Verwachting en Ephraimzegen aan.

Aan dit project hebben ook de externe actoren zoals de districtscommissarissen Bhola en Javinde, het tourbusbedrijf Somaroe en het bedrijfsleven een wezenlijke bijdrage geleverd.

BEKIJK OOK
Gordon Mac Donald 'Mackoe' op vrije voeten

De politie wil met deze vorm van voorlichtingsverschaffing eenieder in Suriname bereiken. Hierdoor is vanwege de integratie van de diverse bevolkingsgroepen de leefgemeenschap in diverse talen toegesproken geworden door de politiemedewerkers.

Het ligt in de bedoeling de Mobile Prevention ook in andere wijken in en rondom Paramaribo op zaterdag 17 en donderdag 22 december voort te zetten. De mogelijkheid zal ook worden bekeken of de verre districten aangedaan kunnen worden.