“Poetin wil geen vrede”

GFC NIEUWSREDACTIE- De Russische president, Vladimir Poetin, zou geen interesse meer hebben om de oorlog op een diplomatieke manier te beëindigen.

Hij zou zich nu als doel gesteld hebben zo veel mogelijk Oekraïens grondgebied te veroveren, melden drie anonieme bronnen aan de Financial Times. Zij zouden met Poetin gesprekken hebben gevoerd waaruit dit blijkt.

De anonieme bronnen vertellen de Financial Times onder andere dat Poetin niet goed geïnformeerd zou worden over de gang van zaken in Oekraïne: “Poetin gelooft de kletskoek van de televisie en hoopt op een grote overwinning.”

OOK INTERESSANT
Amerikaanse media interviewen Santokhi over investeringsmogelijkheden in Suriname

De Russische president zou nog steeds stellen dat er geen burgers zijn aangevallen door Russische troepen, terwijl daar wel bewijs voor is.

Uit beelden gemaakt in Boetsja blijkt bijvoorbeeld dat de lijken die over de straten verspreid lagen er al weken lagen, en dus door het Russische leger vermoord zouden moeten zijn, schrijft The New York Times.

OOK INTERESSANT
Kans dat Desi Bouterse weer president wordt van Suriname erg klein

Daarnaast heeft Poetin al zijn interesse verloren om tot een diplomatieke vrede met Oekraïne vanwege het zinken van de Moskva, het vlaggenschip van de Russische marine in de Zwarte Zee.