fbpx

Petronas vindt olie in Baja-1-bron in Blok 53 voor Surinaamse kust

GFC NIEUWSREDACTIE- Petronas Suriname E&P BV (PSEPBV) heeft zijn eerste olievondst aangekondigd bij de Baja-1-bron in Blok 53, voor de kust van Suriname.

De put, gelegen op ongeveer 189 km uit de kust in een waterdiepte van 1.140 meter, werd met succes geboord tot een diepte van 5.290 meter.

Het bedrijf trof ook lichte olie aan in de sedimentaire sequentie van Campanian-aged, eraan toevoegend dat er een evaluatie na het boren aan de gang is.

“De ontdekking bij de Baja-1-put is een belangrijke mijlpaal voor Petronas (Petroliam Nasional Bhd) bij het ontsluiten van diepwaterkoolwaterstofbronnen uit onze exploratie-ondernemingen. We zijn bemoedigd door deze prestatie en zullen ons blijven concentreren op het uitbreiden van onze internationale portefeuille, vooral in Amerika”, zei Petronas exploratie vice-president Mohd Redhani Abdul Rahman in een verklaring.

BEKIJK OOK
Wapens, drugs en geld in beslag genomen bij politie-inval

Hij zei dat de prestatie een bewijs is van de gecombineerde expertise en ervaring van de joint venture-partners. PSEPBV heeft een belang van 30% in het blok, dat wordt beheerd door APA Suriname Corporation LDC met een belang van 45%, terwijl CEPSA Suriname SL de resterende 25% bezit.

PSEPBV heeft ook een 100% belang en beheer van Blok 48, en is in een 50:50 partnerschap met ExxonMobil Exploration and Production Suriname BV in Blok 52 binnen het toekomstige Suriname-Guyana-bekken.