fbpx

Persoon die schoten loste op 16-jarige tiener nog niet gepakt

GFC NIEUWSREDACTIE- Jopie P. (16) die zich donderdagmiddag op een weiland aan de Verlengde Ephraimzegenweg in Suriname bevond, is door onbekenden uit een rijdende auto beschoten.

Aan de aanhouding van de schutter wordt gewerkt, meldt de politie.

De politie van Santodorp kreeg omstreeks 19.40 uur een melding dat een slachtoffer met een schotverwonding zich bevond aan de Goede Zorgweg.

De wetsdienaren deden de locatie aan en bleek het te gaan om de jeugdige Jopie. Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat de jongen zich tussen 16.00 uur en 17.00 uur n.m. op een weiland aan de Verlengde van de Ephraimzegenweg bevond, toen hij op een bepaald moment vanuit een rijdende grijs voertuig, met vermoedelijk een jachtgeweer is beschoten.

Jopie heeft hierbij schotverwondingen opgelopen in zijn buikstreek en aan zijn linker bovenarm. Ondanks de verwondingen zag het Jopie met behulp van enkele buurjongens zijn woning te bereiken.

Een oom van het slachtoffer werd van het voorval in kennis gesteld die de politie direct inschakelde. Met de ambulance werd het slachtoffer voor medische hulp afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.