fbpx

Paus ontslaat wereldwijd katholiek liefdadigheidsleiderschap, benoemt commissaris

GFC NIEUWSREDACTIE- Paus Franciscus heeft de hele leiding van de wereldwijde liefdadigheidstak van de Rooms-Katholieke Kerk ontslagen en een commissaris benoemd om het te leiden totdat nieuwe leidinggevenden zijn gekozen.

De verrassende stap van dinsdag betrof de leidinggevenden van Caritas Internationalis, een in het Vaticaan gevestigde confederatie van 162 katholieke hulp-, ontwikkelings- en sociale dienstenorganisaties die in meer dan 200 landen werken.

De ontslagen bij Caritas, dat meer dan 1 miljoen medewerkers en vrijwilligers over de hele wereld heeft, werden aangekondigd in een pauselijk decreet dat werd vrijgegeven door het Vaticaanse persbureau.

BEKIJK OOK
Minstens 488 doden bij protesten in Iran

Een afzonderlijke verklaring van de ontwikkelingsafdeling van het Vaticaan, die toezicht houdt op Caritas, zei dat een beoordeling van de werkomgeving dit jaar door extern management en psychologische experts malaise en slechte managementpraktijken op het hoofdkantoor constateerde.

Een medewerker vertelde het persbureau Reuters over gevallen van verbaal geweld, vriendjespolitiek en algemeen wanbeheer van de personeelszaken die sommige medewerkers ertoe hadden gebracht te vertrekken.

Caritas is gevestigd in een gebouw van het Vaticaan in Rome.