fbpx

Parlementaire delegatie India op werkbezoek in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Indiase parlementaire afvaardiging is op werkbezoek in Suriname en zal ook een bezoek brengen aan president Chandrikapersad Santokhi.

Er zal van gedachten gewisseld worden over hoe de bilaterale samenwerking op diverse gebieden te intensiveren. Suriname en India mogen als landen op twee verschillende continenten, een aantal duizenden kilometers van elkaar gescheiden liggen, maar zijn als naties al 149 jaar met elkaar verbonden door intermenselijk contact.

Het staatshoofd heeft eerder op 15 augustus tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag van India stilgestaan bij de bijzondere relatie tussen de bevriende naties. Tussen beide landen is er reeds 46 jaar een duurzame diplomatieke relatie.

BEKIJK OOK
Suriname ondersteunt geassocieerd Caricom-lidmaatschap Nederlandse Antillen

Er zullen ook intentieverklaringen getekend worden tussen de delegatie en andere ministeries en instituten. Ook zullen de bezoekers verscheidene historische plekken in de binnenstad van Paramaribo bezoeken. De delegatie zal verder een bezoek afleggen aan het district Nickiere. Op de terugweg naar Paramaribo zal ook een kort bezoek worden gebracht aan het district Saramacca.

Zij zullen ook de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. aandoen. De nationale oliemaatschappij zal bij die gelegenheid een presentatie houden voor de parlementaire vertegenwoordiging uit India.Tot slot zullen zij het district Commewijne bezoeken. De geschiedenisrijke plaatsen Nieuw-Amsterdam en Mariënburg zullen worden aangedaan.