fbpx

Pakistan worstelt met voedseltekorten

GFC NIEUWSREDACTIE- Pakistan worstelt met voedseltekorten nadat dodelijke overstromingen de landbouwgordel van het verarmde land onder water hebben gezet.

De Pakistaanse premier heeft dat telefonisch verteld aan de Turkse president, terwijl de autoriteiten maandag hun inspanningen opvoerden om voedsel, tenten en andere items te bezorgen.

Shahbaz Sharif sprak ’s nachts met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om Turkije te bedanken voor het verzenden van voedsel, tenten en medicijnen door 12 militaire vliegtuigen, vier treinen en Turkse Rode Halve Maan-vrachtwagens.

Het International Rescue Committee schat dat de overstromingen meer dan 3,6 miljoen hectare aan gewassen in Pakistan hebben beschadigd.

BEKIJK OOK
Ruim US$ 6 miljoen aan hulpgoederen geplunderd door Haïtianen

Een regeringsverklaring zei dat Sharif, Erdogan informeerde over de hulpactiviteiten van de regering en dat hij hulp zocht bij Turkije om het “voedseltekort” te verhelpen. Sharif zocht ook hulp van Turkije bij de wederopbouw in de door overstromingen getroffen gebieden.

Meer dan 660.000 mensen, waaronder vrouwen en kinderen, leven in opvangkampen en in geïmproviseerde huizen, nadat overstromingen hun huizen in het hele land hebben beschadigd en hen gedwongen hebben naar veiligere oorden te verhuizen.