fbpx

Opsporing ex-minister Hoefdraad blijkt ‘duistere’ zaak

INGEZONDEN– Interpol heeft ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën nog steeds niet op opsporingslijst kunnen plaatsen.

Het verzoek van Suriname is nog steeds in behandeling. Er wordt elke keer meer informatie gevraagd, en die wordt ook opgestuurd naar Interpol.

In Welingelichte Kringen zei procureur-generaal Roy Baidnath-Panday dat het hem bevreemdt waarom Interpol Hoefdraad nog niet op de opsporingslijst heeft geplaatst. Interpol kan ook niet concreet aangeven wanneer dat zal gebeuren.
Het contact tussen Suriname en Interpol geschiedt via de korpschef. De advocaten van Hoefdraad zouden geen verzoek kunnen indienen om de signalering te stuiten, omdat Interpol alleen in contact staat met overheidsdiensten.

De vraag is of de samenleving het volledig verhaal wordt voorgehouden. Wat de pg verzuimt te vermelden, is dat Interpol iemand niet klakkeloos op de opsporingslijst plaatst, laat staan een ambtsdrager of gewezen ambtsdragers.
Er moet overtuigend bewijs van schuld zijn. Niet dat ze hem oppakken en hij dan later onschuldig blijkt.

BEKIJK OOK
Vakantieworsteltoernooi op komst

Tot nu toe heeft Suriname volgens critici alleen beschuldigingen geproduceerd zonder keiharde juridische bewijzen. Ook in het “Rapport Krul” werd dit bevestigd en werd de pg hierdoor in verlegenheid gebracht. Interpol volgt de zaak op de voet en neemt de bezwaren van de verdediging mee in hun beoordeling.

Interpol is geen bacoven winkel. Het is tijd dat het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie en Politie de bevolking eerlijk informeert over deze zaak, want nu lijkt het alsof er een loopje wordt genomen met ons verstand.

B. Nathoenie

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Pakkans ex-minister Hoefdraad vergroten met beloning tipgever